Priprema:
U posudu stavite maslac i maslinovo ulje. Na tome pirjajte mrkvu i dodajte mljeveno meso po izboru uz stalno miješanje dok se prži. U ovo dodajte pasirani paradajz, prstohvat mljevenog ruzmarina pa miješajte oko 10 minuta. Na kraju dodajte začinsko bilje, sol i biber. Ostavite na laganoj vatri da ključa još 10-ak minuta.
Kada je umak gotov, pripremite vatrostalnu posudu i namažite ju maslacem. Redom slažite tijesto za lazanje, bijeli sos za lazanje i bolognese umak s mljevenim mesom. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Zadnji red trebate završiti slojem tijesta, bijelog sosa za lazanje pa ploškama mozzarela sira ili sira ementalera.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 45 minuta. Kada sir i tijesto poprime smeđkastu boju, znat ćete da su vaše lazanje gotove. Prijatno!