Search
Close this search box.

Trgovački lanac Bingo

Pobjednici natječaja “Kupuj pametno, spremaj domaće i ukusno!”

U okviru kampanje “Kupuj pametno, kupuj domaće” u periodu od 4. do 17. oktobra trajao je natječaj “Kupuj pametno, spremaj domaće i ukusno!”.
U velikom broju pristiglih recepata, istakao se jedan koji je komisija ocijenila kao najbolji, a vlasnica pobjedničkog recepta je Azra Mehinović.
Pobjednica je osvojila poklon vaučer u vrijednosti od 200 KM, ali i priliku da svoj recept predstavi kupcima u Bingo trgovini u Bingo City Centru Sarajevo, 23. oktobra 2021. uz pomoć i influencerice Zemire Dedić(@zemiradedic).

U nastavku vam donosimo pobjednički recept i ideju za neodoljiv desert, ali i djelić atmosfere sa završnog eventa “Kupuj pametno, spremaj domaće i ukusno!”


Maza torta

Priprema:

Kora:
• 7 bjelanaca,
• 7 kašika šećera,
• 100 g grožđica,
• 100 g Gold čokoladnih grožđica,
• 150 g oraha,
• 150 g mljevenog keksa Kondisa.

Umutiti bjelanca sa šećerom da se dobije čvrst šlag. U smjesu dodati orahe, grožđice, čoko grožđice i mljeveni keks. Smjesu miješati dok se sastojci ne sjedine.
Peći na temperaturi od 120° oko 20 min.
Ako koru pečete u manjem kalupu, ispasti će nešto deblja, te je u tom slučaju potrebno prepoloviti na dva jednaka dijela. Vruću koru poprskati manjom količinom mlijeka da ne bude suha.

Nugat fil:
• 7 žumanaca,
• 200 g šećera,
• 170 g Maza krem namaza,
• 200 g margarina.

Umutiti žumanca i šećer. Mutiti dok se šećer ne rastopi i smjesa ne bude kompaktna. Dobijenu smjesu kuhati na laganoj temperaturi 10-ak min. Smjesa će se malo zgusnuti. Nakon što primjetimo da je smjesa postala čvrsta, dodamo 170 g Maza krem namaza i miješamo varnjačom dok se ne istopi i sjedini sa smjesom. Kremu ostavimo da se ohladi. U ohlađenu kremu dodamo 200 g margarina.

Čoko fil:
• 1 Bonito puding od čokolade,
• 100 g šećera,
• 400 ml mlijeka,
• 100 g čokolade za kuhanje,
• 100 g margarina.

Skuhati 1 Bonito puding od čokolade i šećer u 400 ml mlijeka. Nakon što se puding skuha dok je još vruć dodamo 100 g čokolade za kuhanje i miješamo varnjačom dok se ne istopi i sjedini sa pudingom. Ostavimo puding da se hladi. U ohlađen puding dodamo 100 g margarina i umutimo mikserom.

Prijatno!

Pobjednici našeg kviza na instagramu su Bečić Dalila i Nerma Muslić.
Dalilu poklon paketom nagrađuje Dolce fabrika papira, dok je Nerma osvojila poklon paket Ovako.

Prijava na Bingo-Newsletter

Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading
Prijavom na naš newsletter primat će te obavijesti o novim akcijama, nagradnim igrama, novostima, oglasima.

Loading